top of page
mr. P.M. Gunning
advocatenkantoor arnhem advocatenkantoor arnhem arbeidsrecht advocatenkantoor arnhem strafrecht advocatenkantoor arnhem erfrecht advocatenkantoor arnhem echtscheiding advocatenkantoor arnhem scheiding advocatenkantoor arnhem familierecht advocatenkantoor arnhem algemene voorwaarden advocatenkantoor arnhem faillissement advocatenkantoor arnhem incasso advocatenkantoor arnhem wsnp advocatenkantoor arnhem ontslag   advocaat arnhem advocaat arnhem arbeidsrecht advocaat arnhem strafrecht advocaat arnhem erfrecht advocaat arnhem echtscheiding advocaat arnhem scheiding advocaat arnhem familierecht advocaat arnhem algemene voorwaarden advocaat arnhem faillissement advocaat arnhem incasso advocaat arnhem wsnp advocaat arnhem ontslag   evenals   advocatenkantoor didam advocatenkantoor didam arbeidsrecht advocatenkantoor didam strafrecht advocatenkantoor didam erfrecht advocatenkantoor didam echtscheiding advocatenkantoor didam scheiding advocatenkantoor didam familierecht advocatenkantoor didam

Advocaat sinds 1980.

 

Specialismen:

faillisementsrecht, ondernemings- en enqueterecht

Tel: 06 547 463 28

stuur een e-mail

Piet Gunning  (1952) is aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam opgeleid tot zelfstandig, kritisch en creatief jurist. Naast zijn studie besteedde hij zijn energie aan de hockeysport waarin hij het tot international heeft geschopt. Na zijn militaire dienst bij de Luchtmachtstaf in Den Haag en een jaar backpacken door Azië is hij advocaat geworden “om te onderzoeken of dat iets voor hem was”. Dat bleek. Vastbijten, doorzetten en een hang om te doorgronden “hoe het zover heeft kunnen komen”  zijn eigenschappen die ertoe hebben bijgedragen dat hij tot op de dag van vandaag nog steeds advocaat is, sedert maart 2017 bij Stelvio advocaten | mediators.

Piet Gunning heeft een brede opleiding als civiel advocaat, heeft zich jaren beziggehouden met de letselschadepraktijk en heeft zich verdiept in het intellectuele eigendomsrecht maar heeft de meeste ervaring opgedaan met bedrijven in moeilijkheden. Ruim 30 jaar wordt hij al benoemd door de Rechtbank Gelderland tot curator in faillissementen en is daarmee een van de meest ervaren curatoren in de regio die inmiddels meer dan 200 faillissementen van allerlei soort en aard heeft afgewikkeld. Daarbij blijkt geen enkel faillissement hetzelfde. Iedere zaak kent zijn eigen dynamiek, heeft zijn eigen oorzaak en kent zijn eigen oplossing.

Deze ervaring zet hij ook in als functionaris bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam waar hij op de shortlist is geplaatst om in voorkomend geval als onderzoeker naar het beleid en de gang van zaken binnen een onderneming of als bindend adviseur aan een oplossing bij te dragen. Zijn opleiding tot mediator draagt daar ook weer aan bij.

Zijn hockeystick heeft hij intussen ingeruild voor golfclubs. Die haalt hij uit zijn tas in jaarlijkse wedstrijden tegen Engelse en Schotse collega’s. In 2017 mocht hij de beker in ontvangst nemen voor zijn eerste nationale titel als Super Senior Stroke Play kampioen van de Nederlandse Golf Federatie. 

bottom of page